Bewust Eten Met De Hulp Van Een Foodbox

maaltijd foodbox

Op de in het verleden agressieve manier van adverteren van HelloFresh, is er verder op de maaltijdbox in het algemeen helemaal niks aan te merken. In tegendeel zelfs! Deze boxen hebben alleen maar voordelen en goede eigenschappen. Naast die van het gemak is het bewust en gezond eten misschien wel de beste eigenschap.

Bewust eten

Het bewust worden van bepaalde onderwerpen en in dit geval van je voeding, is een proces dat tijd kost. Hierbij helpen middelen als TV, internet, en andere vormen van media de laatste jaren goed bij. Er komt steeds meer aan het licht over onze voeding en lezen en horen we steeds vaker slechte berichten over hoe bepaalde producten gemaakt worden. Denk aan het programma “Keuringsdienst van waarde”, maar ook aan de vele schandalen die hier aan bijdragen.

Hierdoor krijgen veel mensen steeds meer wantrouwen in de standaard supermarktproducten. We leren tenslotte steeds vaker dat het niet is wat het lijkt en daardoor gaan we meer openstaan voor gezondere en meer pure producten.

Maaltijdboxen en Foodboxen

De maaltijdboxen helpen je hier goed bij. De kracht van deze boxen is niet alleen het gemak van geen boodschappen hoeven doen en recepten hoeven te bedenken, maar ook het gezond eten door middel van natuurlijke, verse en regelmatig biologische ingrediënten. Deze zorgen ervoor dat we bewust worden en steeds gezonder willen gaan eten.

We willen gewoon niet meer gefopt worden en we willen een betere gezondheid. Deze combinatie zorgt ervoor dat we bewuster opzoek gaan naar alternatieven. Af van de vaak ongezonde e-nummers die in bijna alle producten in de supermarkt te vinden zijn. Omdat de kennis over gezond eten nogal wat van je vraagt, is dit niet altijd even makkelijk en kan een maaltijdbox je dus erg goed voorzien hierin.

Over het algemeen gaat het bij de maaltijdbox erom dat je met verse producten, die direct van regionale of landelijke producenten af komen, makkelijk een aantal gerechten kan bereiden, die voldoen aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheden. Daarbij zijn ze ook nog eens elke week gevarieerd, zodat je op en top gezond eet.

Bedrijven achter de boxen gebruiken dan ook voedingsexperts, diëtisten en gewichtsconsuleten in combinatie met professionele koks om zo de lekkerste maar wel gezonde recepten te bedenken. Het enige wat jij nog hoeft te doen wanneer de box bij je thuis wordt afgeleverd, de recepten te volgen met de simpele instructies om zo je maaltijd voor te bereiden.

Soorten maaltijdboxen

Er zijn veel verschillende maaltijdboxen op de markt. Ze delen allemaal het concept van gezond eten en het gemak, dus daar zit het verschil hem niet in. Wel zit het verschil in wel of niet biologisch, vegetarische maaltijdboxen, de hoeveelheid personen waar je voor wilt bestellen en het wel of niet kunnen kiezen van gerechten. Het element van verassing zit er ook nog bij, alhoewel een paar van de bekendere bedrijven, zoals Marley Spoon en HelloFresh, je nu de keuze hebben gegeven om elke week uit een aantal maaltijden te kiezen.

Ook wanneer je voor meerdere personen een maaltijdbox wilt bestellen, dan zijn de opties wat beperkter. Wil je bijvoorbeeld een vegetarische maaltijdbox, dan kan je niet terecht bij de maaltijdbox van AH. Ook voor mensen die graag Halal willen eten is er tegenwoordig een erg kwalitatieve maaltijdbox beschikbaar genaamd Chef Ali, met recepten bedacht door Mounir Toub van onder andere 24kitchen.

Wat dat betreft zijn er ontzettend veel maaltijdboxen en heb je naast landelijke bezorging van de grotere en bekendere bedrijven nog tal van kleinere diensten of gerelateerd diensten zoals catering aan huis, kant en klaar vriesverse maaltijden of koelverse maaltijden aan huis. Veel van deze kleinere bedrijven bezorgen alleen regionaal en is het daarom soms lastig voor deze bedrijven om zich tussen de grote bedrijven te profileren.

Als je wilt weten welke bedrijven er bij jou in de buurt bezorgen, dan kun je via deze maaltijdbox website deze bedrijven vinden en vergelijken.

Voordelen

Natuurlijk heeft de maaltijdbox naast de gezonde x factor en het gemak meer voordelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de tijd die je er mee bespaard en de inspiratie die je opdoet. Zo zijn er veel redenen om een keer een maaltijdbox te proberen. Ook de abonnementen zijn niet meer wat ze waren, want je kunt nu altijd een beroep doen op het herroepingsrecht en altijd opzeggen of pauzeren. Zo kun je makkelijk meerdere boxen proberen en kijken welke je geschikt vind.