De Bloeddruk Te Hoog? 6 Tips Om De Bloeddruk Te Verlagen

bloeddruk

Er zijn veel mensen die last hebben van een te hoge bloeddruk. Vroeger hadden mensen hier nauwelijks last van. Het is dan ook een echte welvaartsziekte. Veel mensen krijgen een hoge bloeddruk door de voeding die zij momenteel naar binnen werken. Veel mensen eten veel te veel vet eten en ook krijg je tegenwoordig veel te veel zout binnen. Het is daarom ook verstandig je eigen eetpatroon in de gaten te houden. Gezond eten en minimaal een half uur bewegen per dag is de beste remedie om de bloeddruk op normale waardes te houden.

Bloeddruk omlaag brengen

Er zijn verschillende manieren waarmee je de bloeddruk kan verlagen. Je kan alleen al door jouw eetpatroon aan te passen de bloeddruk verlagen. Het simpelste is dan ook zout verminderen. Er zit veel te veel zout in maaltijden. Ga dus in het vervolg een bord aardappelen eten zonder zout, een patatje zonder zout en ook een eitje zonder zout nuttigen. Je hoeft nog niet eens direct te stoppen. Ook al zou je flink minderen met het verbruik van zout kan dit van invloed zijn op de bloeddruk. Het is in ieder geval nooit verkeerd. Langzaam afbouwen is het makkelijkst voor de smaakpapillen. Die kunnen dan gaan wennen aan minder zout.

Even de belangrijkste manieren om de bloeddruk te verlagen op een rijtje. Zie hieronder wat je allemaal kan doen om simpel en snel kan doen om de bloeddruk te verlagen:

 1. Minder zout nuttigen
 2. Minder vet eten
 3. Stoppen met roken
 4. Intensief bewegen 30 min lang
 5. Afvallen bij teveel gewicht
 6. Spanning en stress verminderen

Pas je al deze manieren toe om de bloeddruk te verlagen zal je snel verschil merken. Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten en je zal je een stuk fitter voelen. Er zitten eigenlijk niets eens nadelen aan.

Wat zijn de gevolgen van een te hoge bloeddruk?

Iedereen snapt dat er gevolgen zitten aan een leven met een veel te hoge bloeddruk. Het is dus van belang dat je er wat aan doet. Een hoge bloeddruk staat bekend als de “Stille Moordenaar” omdat het heel langzaam jouw lichaam afbreekt. Zie de gevolgen hieronder:

 • Je wilt vaak slapen
 • Conditie gaat hard achteruit
 • Vaker ziek
 • Hart- en vaatziekten
 • S’ nachts vaker wakker
 • Verdere leven op voeding moeten letten

Uiteindelijk zal je komen te overlijden bij een hoge bloeddruk. Vooral rokers en mensen die vet eten blijven eten moeten eraan geloven. De bloedvaten worden steeds nauwer en stugger. Door de druk kan er een keer een bloedvat knappen. Je kan er van allerlei aandoeningen mee oplopen. Zo kan je een herseninfarct, hartinfarct of een hersenbloeding mee oplopen.

Ben Geoffrey. Ik ben zeer actief op internet en schrijf regelmatig artikelen omtrent zelfoplossingen. Ik houd verder van gezond en sportief leven.