Zelf Brandend Maagzuur Voorkomen? Lees Hier Nuttige Tips

brandend maagzuur voorkomen

De meeste mensen weten wel waar we het over hebben als we zeggen ik heb last van zuurbranden. Dit is hoe de meeste mensen brandend maagzuur noemen. Zou je de huisarts bezoeken wordt er over het algemeen gesproken over reflux. Reflux is de term die dokters gebruiken voor brandend maagzuur.

Hoe voelt zuurbanden aan?

Er komt maagsap omhoog. Je gezicht vertrekt vaak door de zure smaak. De naam zuurbanden komt hier dan ook van weg. Bij veel mensen is er ook sprake van druk op de luchtpijp. Meestal is dit het eerste dat gebeurd. Bij echte oprispingen komt het sap omhoog. Het is ontzettend vies. Je dient het maagsap ook uit te spugen. Het doorslikken van maagsap zal de slokdarm meer belasten. De duur van zuurbranden is bij iedereen verschillend. De één heeft wel 5 min lang last van druk en gevoel dat er zuur aankomt en weer een ander persoon krijgt eenmaal een oprisping en is er vanaf.

Wat kan je doen om maagzuurproblemen te voorkomen?

Veel mensen die aan overgewicht lijden hebben last van opkomend maagzuur. De druk zal toenemen op de buik en borst waardoor je meer kans op oprispingen (reflux) hebt. Heb je last van overgewicht kan je meer gaan bewegen en gezonder gaan eten. Je kan niet op de één of andere dag 20 kilo kwijt zijn vandaar dat we nog meer tips hebben om maagzuur oprispingen te voorkomen. Je kan bijvoorbeeld minder producten nuttigen zoals sterk gekruid eten, drinken met koolzuur, chocola en koffie. Er zijn ook enkele fysieke aanpassingen die je direct kan verrichten. Je kan een riem minder strak aantrekken, door je knieen heengaan bij het bukken en klossen onder je bed doen van circa 10 hoog. Je moet de klossen aan de kant doen waar je met je hoofd ligt.

Toch last van zuurbranden?

Er zijn medische producten zoals maagzuurremmers die de problemen rondom opkomend maagzuur kunnen verminderen. Heb je deze producten niet in huis kan je ook het zuur gaan neutraliseren. Bij het nuttigen van melkproducten, groentes als augurk, komkommer of  blaadje basilicum. Je kan ook pap maken met daarin een schep havermout of gaan kauwen op bruin brood, havervlokken om het maagzuur te neutraliseren. Mocht je een drogist in de buurt hebben kan je door ook een kijkje nemen. Je kan over het algemeen gezuiverd krijt kopen. Voeg een eetlepel toe aan een glas water en ga deze nuttigen.

Bron: http://www.maagzuur.eu/tips

Ben Geoffrey. Ik ben zeer actief op internet en schrijf regelmatig artikelen omtrent zelfoplossingen. Ik houd verder van gezond en sportief leven.