Elke fruit- en groentesoort voedt een orgaan

De Doctrine of Signatures is een diepgaande oude wijsheid die met opzet wordt onderdrukt. Zij stellen dat elke fruit- en groentesoort een bepaald patroon heeft, dat lijkt op een orgaan in ons lichaam. Dit patroon fungeert als een teken dat dit gewas helpt bij het gezond houden van een bepaald orgaan.

De moderne wetenschap bevestigt dat de oude “Doctrine van Signatures” verbazingwekkend accuraat is. Waarom blijft deze vitale kennis zo verborgen?

De helende en voedende eigenschappen van een fruit- of groentesoort komt tot uiting door het uiterlijk en de fysieke vorm in relatie tot de organen in het menselijk lichaam.

Kidneybonen genezen en helpen de nierfunctie. Ze zien er precies uit zoals de menselijke nieren:

Een walnoot ziet eruit als kleine hersenen, een linker en een rechterhelft, waarbij ook een  bovenste en onderste gedeelte. Zelfs de rimpels en plooien op de noot zijn net zoals bij hersenen van zoogdieren. We weten nu dat walnoten bijdragen tot het ontwikkelen van de hersenen:

De doorsnede van een wortel lijkt op het menselijk oog. De pupil, de iris en de lijnen zien er net zo uit als het menselijk oog. En de wetenschap toont nu dat wortelen de bloedtoevoer sterk verbeteren naar de ogen toe en deze steunen ook de algemene functie van de ogen:

Selderij ziet er net als botten. Selderij richt zich specifiek op de sterkte van de botten. Beenderen bestaan uit 23 procent natrium en deze levensmiddelen bevatten 23 procent natrium. Als je niet genoeg natrium binnenkrijgt, trekt het lichaam het uit de botten, waardoor ze zwak worden. Voedingsmiddelen zoals selderij geven het skelet van het lichaam wat je nodig hebt:

Avocado’s richten zich op de gezondheid en de functie van de baarmoeder en de baarmoederhals van de vrouw. Ze zien er ook weer net uit als deze organen. Avocado’s helpen vrouwen om de hormonen in balans te houden, tegen ongewenst geboortegewicht en om baarmoederhalskanker te voorkomen. Het duurt precies negen maanden tot een avocado groeit van een bloesem tot rijpe vrucht:


Vijgen zitten vol met zaden en hangen in tweetallen als ze groeien. Vijgen verhogen de mobiliteit van mannelijke zaadcellen, het aantal zaadcellen en verhogen de mannelijke steriliteit:

Snij een paddestoel in door midden en het lijkt op een menselijk oor. Paddestoelen zijn geschikt bevonden om het gehoor te verbeteren. Champignons zijn een van de weinige voedingsmiddelen die vitamine D bevatten. Deze bijzondere vitamine is belangrijk voor gezonde botten, zelfs de kleintjes in het oor dat geluid doorgeven aan de hersenen:

Onze longen zijn opgebouwd uit takken van steeds kleinere luchtwegen die eindigen met kleine bosjes van weefsel genaamd alveoli. Deze structuren, die lijken op druiventrossen, laten zuurstof door van de longen naar het bloed. Een dieet rijk aan vers fruit, zoals druiven, is aangetoond dat het risico op longkanker en emfyseem verminderd. Druivenpitten bevatten ook een chemische stof genaamd proanthocyanidine, die lijkt de ernst van astma te verminderen die wordt veroorzaakt door allergie:

Gember, veel verkocht in supermarkten, ziet er vaak net uit als de maag. 1 van de grootste voordelen dat gember bied, is het helpen bij de spijsvertering. De Chinezen gebruiken het al meer dan 2000 jaar om de maag te kalmeren en misselijkheid te genezen, terwijl het ook een populaire remedie is voor reisziekte:

Zoete aardappelen lijken op de alvleesklier en helpen de glykemische index in balans te houden:

Olijven zorgen voor het goed functioneren van de eierstokken:

De “Doctrine of Signatures” klinkt misschien raar, maar het is oude wijsdom dat opnieuw is ontdekt in de huidige tijd. Natuurlijk is het ons geleerd om verwerkt voedsel te kopen en eten in plaats van onze eigen voedsel te verbouwen en klaar te maken.

Het gevolg is dat overal gesubsidieerd, goedkoop voedsel te krijgen is van een lage kwaliteit en dat mensen daardoor steeds dikker worden. En hoe dikker men wordt, hoe meer kans men heeft op hartziekten, diabetes, kanker en een variëteit aan andere chronische aandoeningen. En dat is big business voor big pharma. Hoe zieker onze bevolking wordt, hoe meer medicijnen worden verkocht voor hoog cholesterol, diabetes, hoge bloeddruk, depressie en allerlei andere aandoeningen die worden veroorzaakt door onze levensstijl. In wezen verdienen big food en big pharma goud geld aan een land vol zieke en dikke mensen.

Dit zit verweven in onze economie en cultuur. Je kunt het in feite het medisch-landbouw-voedsel-industrieel-complex noemen. Door de oude kennis over voedsel toe te passen kunnen we een meer proactieve rol spelen bij het verbeteren van onze eigen gezondheid. Wij zijn zelf onze beste dokter en diëtist, we moeten het alleen eerst zelf geloven.

De Zwitserse arts en filosoof Paracelsus (1493-1541) merkte op hoe de eigenschappen van planten worden gereflecteerd door hun voorkomen. Hij theoretiseerde dat de aard van planten kan worden ontdekt door hun uiterlijke vorm of signatuur te bestuderen. Hij stelde dat de kwaliteit van voedsel, en niet de kwantiteit, geassocieerd kan worden met levensenergie.

In de zeventiende eeuw blies de Duitse schoenmaker Jakob Böhme (1575-1624) dit alles nieuw leven in toen hij over het onderwerp begon te schrijven. Op 25-jarige leeftijd kreeg hij een visioen waarin hij de ware relatie tussen de mens en zijn schepper zag, dat de mens zowel de schepper is als hetgeen hij schept.

Hoe kan ik dan al deze groentes en fruit elke dag eten?

Het is misschien lastig om zoveel mogelijk groente- en fruit te eten. Toch is het wel mogelijk om op een simpele en lekkere manier dit voor elkaar te krijgen. Namelijk met groene smoothies!

Door groene smoothies toe te voegen aan je dieet, ondergaat je lichaam als het ware een detoxkuur en zal je binnen 2 weken merken dat je fitter en gezonder bent geworden.
Smoothie Receptenbijbel
In het eBoek Smoothie Receptenbijbel, vind je heerlijke groene smoothie recepten om je op weg te helpen. Daarbij staan er ook alternatieve smoothie recepten in, die geschikt zijn voor mensen met een lactose-intolerantie.

Kortom, of je nou wilt detoxen, afvallen of gewoon gezonder wil leven, dit boek bevat het complete verhaal over groene smoothies!

Kijk hier voor meer informatie:

Smoothie Receptenbijbel