Gezondheid: De Nieuwe App In iOS 8

gezondheid app ios8

De huidige generatie mobiele telefoons kunnen veel meer dan we ooit van te voren hadden ingedacht. Producenten spelen in op hetgeen waar consumenten naar verlangen en in de huidige maatschappij wordt er heel veel aandacht geschonken aan gezondheid.

Iedereen wil precies weten hoe het er met zijn of haar gezondheid ervoor staat en met de nieuwe app in iOS 8 is het allemaal mogelijk. De nieuwe app heeft in Nederland de naam Gezondheid en in het Engels de naam Health.

Standaard bij iOS 8 inbegrepen

Met de nieuwe app, die standaard in iOS 8 is inbegrepen, ervaar je een compleet nieuwe manier om gezondheids- en fitnessinformatie te gebruiken. Gezondheid is eenvoudig in gebruik te nemen en alles wat jezelf wilt weten over je gezondheid kun je in één oogopslag zien op het dashboard. Met de nieuwe functies binnen iOS 8 kun je nu zelf je gezondheid monitoren.

Controleer alles op het gebied van gezondheid

Hou eenvoudig je hartslag, cholesterolgehalte, verbrande calorieën en bloedsuikerspiegel in de gaten. Controleer zelfs hoeveel stappen je per dag zet, of de fietsafstand, of zelfs hoeveel verdiepingen je per dag hebt bereikt. De app Gezondheid kan wel eens een ware revolutie betekenen op het gebied van het controleren van je eigen gezondheid. Dit zal voor veel mensen hun gezondheid tegemoet komen!

Maak een medisch paspoort aan voor het geval dat

Met de app Gezondheid kun je zelf bepalen wat de iPhone moet bijhouden en registreren. Maak eenvoudig een dossier aan met alle gezondheidsaspecten die je zelf wilt bijhouden. Maak in de app een medisch paspoort aan. Met het medisch paspoort kun je precies aangeven wie je bent, wat je hebt en waar je allergisch voor bent. Voor het geval er wat gebeurt kun je vanuit het toegangsscherm direct bij je medisch paspoort terecht.

Communiceren tussen verschillende apps mogelijk door Healthkit

Apple heeft speciaal voor ontwikkelaars een Healthkit ontwikkeld. Met de Healthkit kunnen de ontwikkelaars hun eigen apps toegang laten verschaffen tot jouw gezondheidsgegevens. Door de Healthkit functie heb je nog meer aan de apps van de ontwikkelaars. Je kan zelfs verschillende gezondheid apps met elkaar laten communiceren.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je voedingsapp te koppelen aan je fitnessapp. Door alle krachten met elkaar te bundelen zal de nieuwe app Gezondheid nog sterker worden. De afgelopen dagen hebben al veel mensen gebruik gemaakt van de apps. Men verwacht dan ook dat er in de toekomst nog vele mensen gebruik gaan maken van deze app.