Groene Smoothies Maken Je Echt Gezond: 12 Voordelen + Recepten

Groene Smoothie

Groene smoothies worden door sommige mensen als de oplossing gezien voor vrijwel alle gezondheidsproblemen in de Westerse wereld. Ze zijn de oplossing om uw dagelijkse portie vitamines en mineralen binnen te krijgen. Door het dagelijks drinken van een groene smoothie zul je je niet alleen fitter en energieker gaan voelen, je weerstand wordt ook vele malen beter. Zelfs als je al bewust bezig bent met voedsel, zul je nog steeds de vele voordelen gaan merken.

Ontstaan groene smoothie

Groene smoothies (green juice) zijn op dit moment helemaal hot! Je vraagt je misschien af waarom dat zo is, want de ‘gewone’ smoothie bestaat toch al heel lang? Dat klopt, want sinds de jaren ’30 van de vorige eeuw begonnen verschillende gezondheidswinkels aan de westkust van de Verenigde Staten met het verkopen van gepureerde fruitdranken. Ongeveer 10 jaar later stonden er in sommige kookboeken recepten voor een smoothie met banaan en ananas, gemaakt in de blender. De term ‘smoothie’ werd gebruikt in boeken, tijdschriften en kranten voor een (vruchten)product dat was klaargemaakt in de blender.

Na verloop van tijd werden er steeds meer dingen toegevoegd aan smoothies, zoals ijsmelk. Tegenwoordig weten we dat wanneer je teveel smoothies drinkt met alleen maar fruit erin, hier best een hoop suiker inzit. Daarom is de groene smoothie nu in opmars, omdat dit een drankje is die echt gezond is. Eén van de grondleggers van de ‘groene smoothie’ is Victoria Boutenko die met haar boek ‘Green For Life’ miljoenen mensen heeft overtuigd groene smoothies op te nemen in hun dagelijkse leefpatroon. In haar boek legt ze aan de hand van wetenschappelijk onderzoek uit waarom groene smoothies zo’n enorme positieve impact kunnen hebben op je gezondheid.

Voordelen groene smoothie

Een goede groene smoothie is vullend, laag in aantal calorieën en hoog in vezels. Hierdoor krijgt je lichaam een gezonde boost van vitaminen, mineralen en vezels. Het is daarnaast heel geschikt als lichte maaltijd of snack tussendoor!

De 12 voordelen van het dagelijks drinken van een groene smoothie zijn:
– Mooiere huid
– Verliezen van overtollig vet
– Vermindering van allergische reacties zoals acné
– Verkleint de kans op aandoeningen als kanker en osteoporose
– Verklient de kans op diabetes, beroertes en hart-en vaatziekten
– Betere nachtrust
– Hoger libido
– Wakkerder gevoel
– Minder snel zweten
– Ruikt lekkerder
– Lichaam neemt beter vitamines op
– Betere weerstand/minder vaak ziek

Vaak gestelde vragen

Nu denk je misschien, waarom niet gewoon een vitaminepil nemen?
Nou, dan zul je nooit de vele voordelen ervaren. Een vitaminepil wordt namelijk nooit zo goed opgenomen in het lichaam als verse groente en fruit. Daarnaast zitten er in vitaminepillen stoffen die niet natuurlijk zijn. Verder zitten er in verse groente en fruit nog vele andere gezonde stoffen die je niet altijd aantreft in vitaminepillen.

Maar kost het maken van een groene smoothie dan niet heel veel tijd?
Zoals met veel dingen in het leven, zal het de eerste paar keer wel even wat tijd kosten om je weg te vinden in het voorbereiden van een groen sapje. Maar wanneer je dit na een paar dagen onder de knie hebt, zul je al binnen een paar minuten een gezonde groene smoothie kunnen maken.

Op welk moment van de dag kan ik deze groene smoothie dan het beste drinken?
Veel mensen krijgen vroeg op de ochtend niet veel meer naar binnen dan een kopje koffie, terwijl het goed ontbijten heel belangrijk is om je fit en energiek te voelen voor de hele dag. Een groene smoothie bevat veel water. Als er iets is wat je lichaam nodig heeft om op gang te komen is het wel vocht. En als daarbij dan gelijk alle vitaminen en mineralen al inzitten voor de hele dag, is dat toch erg mooi meegenomen.

Waarom is een groene smoothie dan zo gezond?
Aan de basis van iedere groene smoothie ligt groene bladgroente. Groene bladgroenten zijn een categorie op zich, en verschillen in veel opzichten van meer populaire groentesoorten als paprika’s, tomaten, komkommers (technisch gezien alledrie vruchten) en bonen en kolen.
Hoewel we alle soorten groente en fruit nodig hebben om gezond te kunnen zijn, blijkt dat de meeste mensen veel te weinig groene bladgroenten binnen krijgen. Groene bladgroenten zijn een belangrijke bron van eiwit, vitaminen, vezels, anti-oxidanten en mineralen. Ze bevatten stoffen die in geen enkele andere groentesoort te vinden zijn. Groene bladgroenten helpen bovendien ‘verzuring’ van het lichaam tegen te gaan. Dat betekent dat ze stoffen bevatten die je lichaam zuiveren van gifstoffen die kunnen ophopen door luchtvervuiling, bewerkt voedsel en het afsterven van je eigen lichaamscellen. Zorg er dus voor dat je bladgroentes gebruikt in je groene juice.

Begin met groene smoothies

Door groene smoothies toe te voegen aan je dieet merk je binnen twee weken verschil in je lichaam. Je ondergaat als het ware een detox-kuur en gaat je snel fitter en gezonder voelen.

Alles Over Groene SmoothiesIn het digitale boek Alles Over Groene Smoothies, vind je heerlijke groene smoothie recepten om je op weg te helpen. Daarbij krijg je nog veel meer te weten, zoals wat de meest geschikte blender is en wanneer je het beste groene smoothies kan drinken.

Kijk hier voor meer informatie:

Alles Over Groene Smoothies