,

12 meest bespoten groente en fruit

Bespoten groente en fruit wassen

Als je fruit en groente eet die niet biologisch geproduceerd zijn, dan loop je nogal wat kans om allerlei chemicaliën binnen te krijgen zoals pesticiden, herbiciden en fungiciden. Er zijn wel nogal wat verschillen in bespoten groente- en fruitsoorten. Deze 12 meest bespoten groente en fruit kan je daarom het beste biologisch kopen.

Overzicht 12 meest bespoten groente en fruit

1. Appels
2. Selderij
3. Rode paprik
4. Perzik
5. Aarbeien
6. Nectarines
7. Druiven
8. Spinazie
9. Sla
10. Komkommer
11. Blauwbessen
12. Aardappelen

Het blijft wel zo dat wanneer je de normale consumptie neemt van bespoten groente en fruit, dit nog altijd gezonder is dan helemaal geen groente of fruit te eten. Dit is wel zolang het product goed wordt gewassen.

Het wordt wel aanbevolen voor de consument om zoveel mogelijk biologisch groente en fruit te eten. Deze zijn namelijk helemaal vrij van chemische middelen zoals pesticiden. Het nadeel van het kopen van deze items is dat de prijs vaak aanzienlijk hoger is. Als ieder lid van uw familie de aanbevolen vijf porties  eet van diverse groente en fruit per dag, kan de boodschappenrekening nogal hoog uitvallen. Daarom is het alternatief om groente en fruit altijd goed te wassen met water voordat deze gegeten worden.

Overzicht 15 minst bespoten groente en fruit

1. Uien
2. Maïs
3. Ananas
4. Avocado
5. Kool
6. Erwten
7. Asperges
8. Mango
9. Aubergine
10. Kiwi
11. >Kantaloepa
12. Zoete aardappelen
13. Grapefruit
14. Watermeloen
15. Champignons

Deze producten hoef je dus niet perse biologisch te kopen. Zoals je misschien al is opgevallen, is dat er in dit lijstje voornamelijk groente – en fruitsoorten bijstaan met een dikke schil. Dit is logisch, omdat deze schil ervoor zorgt dat ze meer weerbaar zijn tegen onkruid, ziektes et cetera en daardoor minder bespoten hoeven worden. Mocht je dus in de supermarkt staan en je vraagt je af of een product veel bespoten is of dat het wel meevalt, kijk dan naar de schil.