Waarom omega 3 vetzuren onmisbaar zijn in jouw leven

Het innemen van omega 3 vetzuren zijn erg relevant. Deze vetzuren zijn essentieel omdat je lichaam niet in staat is om deze zelf aan te maken.

Het innemen van omega 3, zoals Omega 3 visolie, brengt voor je lichaam veel voordelen mee.  Ik informeer je graag over de voordelen van omega 3 visolie.

Inhoud van dit artikel:

Voordelen omega 3

Visvetzuren zorgen ervoor dat je hart op een normale manier kan werken. Daarnaast zorgen de omega 3 visvetzuren er ook voor dat je bloeddruk op een normaal niveau blijft. Ook zal het innemen van omega 3 de instandhouding van een normale hersenfunctie ondersteunen. Zoals je kunt lezen zal het innemen van omega 3 ervoor zorgen dat je lichaam goed kan blijven functioneren.

Omega 3 visolie, is net als multivitaminen, een supplement dat je vaak terug ziet bij enthousiaste sporters. Personal trainers zijn ervan overtuigd dat sportprestaties op deze manier verbeterd kunnen worden en dat de trainingen dus uiteindelijk stukken beter gaan.

Omega 3 innemen

Je kunt Omega 3 op diverse manieren innemen. De meest voorkomende manier is het innemen van een gelcapsule. De hoeveelheid die je moet innemen zal per capsule verschillen, in de meeste gevallen zal dit waarschijnlijk rond de 1 a 2 capsules per dag zijn. Voor de precieze hoeveelheid is het aan te raden om de bijsluiter van je capsules door te nemen.

Het is aan te raden om de capsule voor of tijdens het eten in te nemen. Je kunt de capsule het best innemen met koud water. Het is niet verstandig om de capsule in te nemen met een warme drank zoals thee of koffie. Het is namelijk mogelijk dat deze hogere temperaturen ervoor zorgen dat de vetzuren veranderen in andere vetzuren die niet gezond zijn voor inname. Probeer dit dus te voorkomen en de capsule altijd in te nemen met koud water of water op kamertemperatuur.